Yamamoto Colina e inositolo - Kolin és inozitol (60 Kapszula)

Yamamoto Colina e inositolo - Kolin és inozitol (60 Kapszula)

6 091 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Yamamoto Colina e inositolo - Kolin és inozitol (60 Kapszula)

6 091 Ft
+ 1 190 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
hu.vitamin360.com
Termékleírás
Kiszerelés 60 Kapszula
Gyártó Yamamoto Research
Étrendi igények Gluténmentes, Laktózmentes
Nem Mindkét nem számára
Életkor Felnőtteknek
Termékforma Kapszula
Adag 60
brand_categ_id 365732
EAN 8057639552068
emag_brand Yamamoto Research
emag_warranty 30
emag_process_time 2
heureka.sk Export Name Yamamoto Research Colina e inositolo - Kolin and Inositol 60 Capsules
heureka.sk Export Category Heureka.sk / Kozmetika a zdravie / Zdravie / Lieky, vitamíny a potravinové doplnky / Doplnky stravy
heureka.cz Export Name Yamamoto Research Colina e inositolo - Kolin and Inositol 60 Capsules
heureka.cz Export Category Heureka.cz / Kosmetika a zdraví / Zdraví / Léky, vitamíny a potravinové doplňky / Doplňky stravy
idealo.de Szállítási idő Lieferung in 2-3 Werktagen
idealo.de Szállítási költség 3.5
guenstiger.de Szállítási idő 2-3 Werktage
billiger.de Szállítási idő 2-3 Werktage
billiger.de Szállítási költség 3.5
idealo.it Szállítási idő 4 giorni lavorativi
idealo.it Szállítási költség 4.5
pepita.hu-v2 Export ár szorzó 1.15
árgép.hu Szállítási idő 1 munkanap
árgép.hu Szállítási költség 990
Lejárat 2027-04-30
microsoft_product_feed Szállítási költség 990

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A NORMÁLIS MÁJMŰKÖDÉS FENNTARTÁSA
A kolin és az inozitol szinergiája a májműködés és a lipidanyagcsere támogatására.

GluténmentesLaktózmentes
  • No rmális lipid- és homocisztein anyagcsere
  • A normális májműködés fenntartása
  • A zsír oxidációjának és felhalmozódásának megelőzése a májban.
  • Normális koleszterin anyagcsere
Értékes elemek, igazi egészségügyi „biztosítékok, a szinergiában ható kolin és inozitol a lecitin alapelemei, azé az anyagé, amely a zsírokat oldatban tartja a vérben és más szerves folyadékokban, segítve a szervezetet a koleszterin és a trigliceridek fiziológiai és vérszintjének szabályozásában. A kolin és az inozitol olyan mikrotápanyagok, amelyek kedveznek a máj szabályos működésének, megelőzve a lakosság körében elterjedt rendellenességet, mint a májzsír felhalmozódása vagy a zsírmáj. A hepatikus steatosis, közismert nevén „zsírmáj akkor kerül felszínre, amikor a meglévő zsír szuperfiziológiásan felhalmozódik a májszövet sejtjeiben. Olaszországban ez az állapot a lakosság 25%-át érinti, és a leggyakoribb és egyre növekvő májproblémát jelenti, a csecsemők körében is. A steatosis megjelenéséért felelős szerek lényegében úgy hatnak, hogy gátolják a lipoproteineket alkotó sejtfehérjék szintézisét, megakadályozva ezáltal, hogy a máj triglicerideket öntsön a vérbe, amelyek így felhalmozódnak benne, látszólag „néma, de potenciálisan súlyos következményekkel. A hepatikus steatosisnak különböző okai lehetnek, például táplálék eredetű steatosis, amelyet hiperlipides, hipoproteines vagy metionin- és kolinhiányos táplálkozás okoz, olyan anyagok, amelyek nélkülözhetetlenek a tartalékzsírok (trigliceridek) helyett a strukturális zsírok (foszfolipidek) bioszintéziséhez a túlzott zsírtartalmú ételeket ugyanis a máj nem tudja ártalmatlanítani, így azok felhalmozódnak, és steatosishoz vezetnek. De ez még nem minden: az egyszerű cukrok, például a fruktóz feleslege is negatívan befolyásolhatja ezt a rendellenességet, különösen fiataloknál és gyermekeknél. Az élelmiszeripar bőségesen kínál fruktózban gazdag élelmiszereket: magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, cukrozott italok, cukorkák és ipari rágcsálnivalók, finomított élelmiszerek stb mégis, érdemes felidézni, hogy ez a cukorfajta természetes módon is megtalálható a gyümölcsökben, valamint a hagyományos gyümölcs- és mézlevekben. Tekintettel arra, hogy a sejtek a fruktózt nem használják fel energiatermelésre, a bevitt fruktóz 100%-a a májban metabolizálódik, amely zsírsavakká, LDL-koleszterinné és trigliceridekké alakítja át, amelyek később testzsírként tárolódnak. Ez megmagyarázza, hogy a májba jutó felesleges fruktóz után miért alakul ki májzsír, azaz a nem alkoholos májzsírszteatózis (NAFLD), amely a leggyakoribb májbetegség nemcsak az olasz gyerekeknél, hanem az egész nyugati világra jellemző, és jelenleg a máj metabolikus szindróma figyelmeztető jeleként ismerik el: egy olyan állapot, amely több tényezőt, mint az elhízás, a hiperglikémia, a magas vérnyomás kombinál, növeli a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A hepatikus steatosis más állapotok, például túlsúly, elhízás, magas koleszterin- és magas trigliceridszint, valamint cukorbetegség, inzulinrezisztenciával járó metabolikus szindróma, lipoproteinhiány, alultápláltság, hepatitis C, alkoholfogyasztás és bizonyos típusú gyógyszerek, például ösztrogének vagy kortikoszteroidok túlzott fogyasztása esetén is előfordulhat. A kolin és az inozitol a foszfatidil-kolin és a foszfatidil-inozitol alapvető alkotóelemei, amelyek viszont hozzájárulnak a vérben lévő lipoproteinek, zsírok és koleszterinszállítók szintéziséhez. Hiányuk tehát befolyásolja ezeknek a „hordozóknak (transzportereknek), azaz az LDL-nek és a VLDL-nek a jelenlétét, ami a májzsír felhalmozódásának kedvez. A kolin (B7-vitamin) alapvető fontosságú mikrotápanyag, amely kulcsszerepet játszik a foszfolipidek és az acetilkolin, egy fontos neurotranszmitter mellett. A kolin hozzájárul a fiziológiás májműködés fenntartásához, mivel „lipotróp erővel rendelkezik, amely megakadályozza a májban a zsírlerakódásokat. A máj a zsírokat két lipoproteinnek, azaz a VLDL-nek és az LDL-nek köszönhetően üríti ki, amelyek viszont fehérjékből és foszfolipidekből állnak, amelyek közül a fő foszfolipid a foszfatidil-kolin. Ez fejezi ki a kolin, a foszfatifdil-kolin előanyagának jelentőségét, amely lehetővé teszi a zsírnak a májból az izmokba és a zsírszövetbe történő szállítását. Általánosabb értelemben a kolin hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, mivel a „lipotrófoknak nevezett anyagok csoportjába tartozik, amelyek célja a májban történő zsírlerakódások megelőzése. Mi több, nélkülözhetetlen a sejtmembránok fő összetevőinek (foszfolipidek) és az acetilkolin, egy fontos anyag, amely neurotranszmitterként vesz részt számos agyi és kognitív folyamatban. Egyes tanulmányok azt is kimutatták, hogy a magas kolintartalmú étrend és az agy fejlődése között lehetséges összefüggés van a születés előtti időszakban, ami pozitív hatással van a kognitív funkciókra és a memóriára. A kolin emellett fontos neuroprotektív, antioxidáns és szívvédő tulajdonságokkal is rendelkezik, a homocisztein szív- és érrendszeri szinten kifejtett káros hatásainak ellensúlyozására, valamint az idegrendszeri funkciók támogatására. Az általunk bemutatott étrend-kiegészítőben a B7-vitamint szinergikusan kombinálva találjuk az inozitollal, mivel ez a lecitin alapvető összetevője, amely nélkülözhetetlen a zsírok és a koleszterin felhasználásához a szervezetben. Az inozitol megakadályozza a májzsírok oxidációját és felhalmozódását, és elengedhetetlen a máj, a vesék és a myelin egészségéhez. Tanulmányok kimutatták, hogy az inozitol a szervezet és a máj méregtelenítési folyamatainak fontos gyógyszere, kedvezve a „szűrő funkcióknak, segítve a szervezet endogén és exogén (kívülről bevitt) toxinok semlegesítését. Érdemes megemlíteni az inozitol lipotróp funkcióját is, amely a kolinéhoz járul, mindkettő a máj zsírbontásának szentelt erőteljes szer (lipotróp hatás). Ez az egészséges máj szempontjából alapvető fontosságú intézkedés, mivel a zsír- és epe lerakódások gyakran összefüggésbe hozhatók olyan súlyosabb rendellenességek kialakulásával, mint a fent említett steatosis, de a májzsugorodás és a különböző fokú diszlipidémia is. A kolinnal közös vonás az is, hogy az inozitol minden sejtmembrán alkotórésze. Továbbá a kutatások kimutatták, hogy hatása kiterjed a különböző egyéb testi funkciók összetevőire is, mint például az energia-, glicid- (glikémia), lipid- (hepatolipidózis) és bioregulátor (vitaminok és hormonok) anyagcsere, de a számos szervben és szövetben rejlő komplex anyagcsere- és transzportfunkciók alapvető modulációs tényezőjeként is. A tudomány azt is elmondja, hogy az inozitol hatása a mitokondriumokban, a sejtek energiaközpontjaiban fejti ki hatását, és ezért kifejezett tropizmussal irányul a benne gazdag szövetekre és szervekre, mindenekelőtt a májra és az agyra emlékezzünk itt arra, hogy a mitokondriumok, amellett, hogy nélkülözhetetlenek az energiatermeléshez, a sejtek méregtelenítésének egyik legfontosabb pólusát jelentik, ami megmagyarázza a májban kifejtett kifejezett aktivitását. A mindenekfelett fontos máj különböző anyagokat termel, amelyek hasznosak az idegeket körülvevő mielinhüvely szintéziséhez, és szükségesek az idegrendszer sejtjei közötti információátvitelhez (neurotranszmitterek). HASZNÁLAT (1 adag = 1 kapszula)Vegyél be naponta 1 kapszulát vízzel. TÁROLÁS Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tárolandó. FIGYELMEZTETÉS < p>Ne lépd túl az ajánlott napi adagot. Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet. Fontos a változatos és kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód. Három év alatti gyermekek számára elérhetetlen helyen tartandó.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.