Kemence Hőmérő 0-600 °c (l60)

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Kemence Hőmérő 0-600 °c (l60)

6 500 Ft
+ 2 450 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
mbkandallo.hu
Termékleírás
Számlapátmérő 63 mm
Bemerülő szár átmérője 8mm
Csatlakozás frontgyűrű a hőmérőn
Hőmérséklet tartományok 0-600°C
Ház Galvanizált acél
Perem Eloxált vagy porfestett alumínium
Számlap Fehér porfestett alumínium, fekete skálával
Mutató Alumínium, festett, fekete

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Hogy kell használni a kemencehőmérőt?Mindenképpen meg kell várni, amíg leég a fa!
Soha nem a lángoló fával megrakott kemence hőmérsékletét mérjük, hisz nekünk majd csak a hőre és nem a lángra lesz szükségünk. A láng hőmérséklete elérheti akár az 1000 – 1200 Celsius fokot is, így a mérőeszköz érzékelője gyorsan tönkremegy. A hőmérőt csak a fa leégését követően helyezze be a kemencébe! Így pontos adatokat kaphat arról, mikor, milyen a hőmérséklet a kemencében. Ha ideális hőmérsékletet mutat a hőmérő, indulhat az ételek elkészítése!
Érdemes tisztában lenni azzal, milyen típusú húsételnek mekkora hőmérsékletre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően átsüljön, ne maradjon nyers és ne égjen meg. A belső, maghőmérséklet az, aminek el kell érnie egy bizonyos értéket, hogy a hús megfelelően megsüljön. Érdekesség, hogy a szárnyasokhoz egy kicsivel magasabb hőfok szükséges, mint a sertéshús esetében. Sőt, ha marhahús kerül a kemencébe, akár több, mint 10 Celsius fokkal is alacsonyabb lehet a kívánt hőmérséklet, mint baromfi esetén. Ezeket az értékeket külön hús hőmérővel is ellenőrizheti, de ha a kemencét 180 Celsius fokra hagyja visszahűlni, akkor már ideálisak a körülmények a sütéshez. Téliesítés - a hőmérőt védjük az időjárás viszontagságaitól.
A sütés befejeztével, vagy a téli időszakban tegyük száraz helyre, ezzel elérhetjük, hogy hosszú évekig kiszolgáljon minket az eszköz. A hőmérő mutatóját a szár hegyénél található csavarral állítsa a környezeti hőmérséklet értékére. Ezt a kalibrálást az első használat előtt mindenképpen el kell végezni ahhoz, hogy pontos értékeket mérjünk.
  • Amennyiben a hőmérő a tűztérbe benyúlik, csak a tűz leégése után helyezze a kemencében kialakított mérőhelyre, hogy a hőmérő egyetlen részét se érje nyílt láng
  • A hőmérő a szárának a hegyénél méri a környezeti hőmérsékletet. A számlapos fejrészt ne helyezze a kemencébe, mivel az nem hőálló
  • A téli időszakban ne hagyja kültéren a mérőeszközt
  • Mivel az épített kemencék nem légkeverésesek, ezért azokban a sütőtér minden pontján más-más hőmérsékleti érték mérhető. Így Önnek ki kell majd tapasztalnia, hogy a hőmérő által mért hőmérsékleti érték valójában az étel közelében mennyit is jelent. Néhány tanács az elhelyezést illetően:
  • Ha a kemence sütőterének pillanatnyi hőmérsékletére vagyunk kíváncsiak, akkor a hőmérő min. 10cm-rel nyúljon be a sütőtérbe
  • Érdemes átvezető csövet beépíteni, ami megvédi a hőmérőt.
  • A benyúló szár vége minél közelebb legyen a mérni kívánt területhez, de ne zavarja az étel ki- és behelyezését.
  • A kemence falazatának különböző mélységeiben is megmérhetjük a hőmérsékletet. Ebből a felfűtés előrehaladására vonatkozóan kaphatunk információt, és a sütőtér jövőbeni hőmérsékletére következtethetünk.


Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.